Bisnes | Kucing

kucing.jpg

Kredit gambar: Google

#BisnesX

Kali ni kita cerita bisnes kucing. ^_^

Soalan.

Buat mcm ni tp bidang lain pn boleh kan.. Sangat menarik.

Jawapan.

Yup, semua bisnes perlu. Buat blog. Kumpul database pelanggan. Owner mesti belajar selling system. Meditasi kena layan for inner peace. Last sekali kena ada community / associate supaya bisnes berkembang maju untuk mencapai wawasan 2020. ^_^

Red Audi Structure

1. Blog
2. Database
3. Soft Sell
4. Meditation
5. Networking

Why?

1. Kenapa kena buat blog?

> Ini untuk trasandent u (From G80% > To G20%)
> Blog = Hartanah Maya
> Blog = Branding
> Blog = Paip wang
> Blog = Asset
> Blog = Masuk Google (Client datang mcm magik)
> Blog = Professional > Client nampak u serious
> Blog = Kedai / Wisma > Facebook = Pasar Malam.
> Blog = Long term
> Blog = Profile > Client boleh nampak clear
> Blog = Klasik & Future marketing (content-marketing)
> Blog = Content marketing, ‘the best’ marketing style in the world
> Blog = DATA u lebih kemas dan sistematik
> Blog = Content bagus > Client KENAL + SUKA + PERCAYA
> Blog = Ada blog roll > Semua url blog dlm niche blh letak

Blog = Bila blog u jadi source semua info dalam bidang u, apa berlaku orang nak cari info terbaru orang akan cari blog u dahulu, sbb dkt blog u ada semua url info2 relevant. Katakan bisnes u #kucing ^_^, dekat u ada 300 url blog, video, web, gambar, ulasan buku2, berkaitan kucing, habis semua cerita fasal kucing ada dekat blog u, maka semua peminat kucing 1 M’sia akan kenal blog u. Kawan peminat kucing nak cari, peminat kucing kata, u pergi dekat blog ni, info2 semua ada dekat situ, then ada beratus2 link2 berkaitan kucing ada dekat situ. Gossip tentang kucing pun ada dekat blog u. Penjual kucing, info terbaru, makanan, tip kesihatan, doktor kucing, klinik veterinar, ubatan2 berkaitan kucing, sangkar, semua cerita fasal kucing ada dekat blog u. Then u akan dapat ratus ribu traffic tentang kucing secara weekly, ini macam baru boleh jadi authority. ^_^

Positioning Facebook

1. U sudah kumpul banyak MATERIAL
2. Ceramah panjang2 fasal kucing dekat facebook fasal #kucing.
3. Artikel tu copy paste dekat blog. In the long run automatik blog u masuk SEO / Ranking Google > Database > CASH FLOW.

2. Kenapa kena berterusan belajar selling system?

Supaya u boleh jual kucing, ebook, buku, barang2 like sangkar, pasir, makanan, ubat, consultant, foto bersama kucing ^_^ dan macam2 u boleh jual. U boleh buat seminar penjagaan kucing. Then u boleh buat banyak duit then buat event kucing. Also minda u jadi canggih, then u cari sumber2 (ebay, amazon, lelong, mudah), penjual kucing, ebook, buku, community, apa2 yang berkaitan u boleh suggest, then peminat kucing accept offer u, u dapat komisyen, ada banyak barang kucing best dekat tempat2 ni, yang tidak ada dekat M’sia, ini semua peluang buat duit. Ambil gambar dekat amazon, tampal dekat blog, blast dekat 15,000 database, orang order, baru u beli, u tak perlu keluar modal. Ini baru business intelligent. Also u boleh buat banner ads, player kucing akan sewa dengan price RM500 – RM1k / month. Lebih banyak traffic u boleh ambil fee sebanyak RM2.5k – RM5k / month. Instant n easy money MONTHLY (selepas u touch authority), ini semua peluang yang ada dekat blog, yang xda dekat lain2 media social. ^_^

3. Kenapa kena bina database peminat kucing?

Bila u ada 15,000 database peminat kucing. Ada peminat keluarkan produk kucing, dia nak minta u iklankan produk, u sudah dapat duit RM300 – RM2k – RM3k untuk iklankan sahaja dekat database u (solo ads). Then u nak jual kucing dengan harga RM500, u just blast, kata ada kucing bla, bla, bla, dekat 15k database tu, siapa minat reply email ni, then dia bayar u terus dapat duit. In future u g jalan2 dekat korea u dapat idea baru, bawa balik item tu, then terus blast dekat 15k database u, terus dapat duit, tak perlu post dekat facebook untuk menjual. Hari raya, u nak jual kuih pun boleh, sbb tuan kucing also makan kuih raya. Bila u ada database u sudah tidak play macam newbie dalam dunia bisnes, u just share info fasal kucing, orang suka, then just suggest barang2 yang berkaitan, terus dapat duit. Kalau xda 15,000 database hari2 u akan pening kepala nak cari duit. Kalau ada 15,000 database u tak pening kepala da, hujung2 tahun macam ni time buat PROMOSI END OF YEAR, jual bundle barang2 kucing, then CASH FLOW u jadi lebih laju. Duit, duit dan duit… ^_^

4. Kenapa kena apply meditasi?

Supaya u ada inner peace. Supaya u ada peace of mind. Supaya bila bala datang u able to maintain. Peminat i ^_^ Cikpuan Pangagah kata, bila ada problem dia tak serabut / rungsing macam dahulu, dia boleh relax, its look like problem yang sebelumnya besar sebelum ini, dia rasa macam relax jer. Peminat i ^_^ yang lain cerita Cikpuan Noor dia kata: “Lepas solat, buat meditasi sakit migrain hilang“.  Tak apply = Malaysia masih aman. ^_^

5. Kenapa kena buat community

Supaya in the long run u dapat “scale up” business u. Macam i ( as artist ^_^ ) sekarang ada kawan2 yang power dalam magic community, then i suggest mereka semua buat blog + collect database, in future mesti la kita nak scale up our business. Mana logik kan, (harga semasa RM500) magic community, u pay me, i just suggest buat blog & database, tu jer ker? .. xkn habis dekat situ jer, mesti ada benda2 special lagi. Kita ada program special nama dia giveaway events, ini untuk besarkan nama branding, design by me. ^_^

Rezeki kena kongsi, orang tak suka kongsi > rezeki tersekat.

Bila u belajar kongsi rezeki, CASH FLOW u akan konsisten, in the long run ada banyak lagi pintu2 rezeki akan terbuka. Newbie = Jarang nak kongsi rezeki = Bisnes selalu stuck. Bangsa lain rajin kongsi rezeki, dia ajak kawan2 join bisnes,.. ‘sama-sama makan’ apa berlaku, rezeki mereka semakin berkembang dan terus menerus berkembang. Semua orang kaya, billionaires, pemilik holding, wisma, syarikat besar2, 1st BSKL, 2nd BSKL, counter2 patuh syariah semua kongsi rezeki, tu sebab mereka dapat rezeki infinity. So kena belajar dalam team, community, networking, supaya idea2 baru u akan dapat, then u boleh berterusan berkembang. Buat kerja lone ranjer memang boleh buat banyak duit, tapi nak pergi lebih jauh sangat pressure. “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” Orang yang bekerja dalam kumpulan, kebiasaan lebih cenderung untuk maju dalam hidup. Sebab u sudah duduk dalam environment orang2 yang terus menerus nak majukan diri secara realistik seperti buat blog + kembangkan database. Together We Are Strong.

Sumber..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.