5 Steps – No.5: Rehash

Money follow MekDi (12 percuma 1)

Biasa lepas da beli, operator akan tanya,

Nak tambah ais krim, kentang, etc.

Maknanya selepas habis order “dia buka cerita baru”..

Emosi manusia masa tu sedang terbuka.

Bila inject idea > kebiasaan manusia akan membeli.

Teknik ni memang menjadi dan membuatkan
MekDi untung berbillion dalam 1 tahun.

.

12 percuma 1

Selepas client beli kuih raya beberapa kotak.

U kena inject idea.

“Nak tambah 2-3 kotak lagi ke, untuk bagi hadiah?”..

Hadiah untuk anak, jiran, staff, kawan2, dll.

.

Manusia yang sudah beli dia mmg ada duit lebih.

Kalau kita tak inject idea > dia pun x tahu nak buat apa dengan duit tu.

Rehash ni just tanya secara spontan.

Ini bukan kaedah upsale > upsale dekat bahagian closing.

Rehash adalah kaedah closing secara bundle.

.

12 percuma 1

Kena buat calculate, kalau boleh cover, ok boleh offer.

Kalau tak boleh, “just kata 2-3 or 3-5 kotak” sebagai hadiah.

.

MekDi syarikat berbillion dollar.

Tapi di running oleh budak2 lepasan SPM untuk buat duit.

Why? Sebab dia ada SYSTEM.

.

Kita just inject idea “hadiah” ni kalau dapat kira macam jackpot.

Kalau client tu kaya, boleh kata 5-10 kotak or lebih.

Orang yang ada duit, kalau u cerita bab2 beri hadiah ni memang dia suka.

Ok cerita dia mcm tu. ^_^

3 thoughts on “5 Steps – No.5: Rehash

  1. Pingback: 5 Steps (Selling System) | Empiris WiTM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.