Cara ubah diri dan family…

Ini FAQ bersama Cikpuan I.K

Nak tanya mana satu medium sosial yang perlu kita buat dulu? ada yang kata soft selling dengan FB. Tapi tengok orang guna insta dapat banyak sales. Buka juga akaun insta. Ada yang kata bina blog dululah. Bila tengah godek FB teringat Insta pula, last sekali apa pun tak buat. Aiseh.πŸ˜…

Macam mana nak insafkan diri keluar dari zon selesa. Asyik2 lari je fokus. Kata nak jadi orang kaya tapi perangai macam gituw gak

~ Cikpuan I.K

1. Yesterday i was clever

Ini gambar terbalik. ^_^

+ Dalam hidup tak perlu ubah keluarga, jiran n masyarakat.
+ Why?

+ Sebab “How people think”.
+ “U macam i bertahun-tahun, tiba2 nak ubah, demam ke ni?”. 😊

+ So, u kena ubah diri sendiri dahulu.
+ Bila family lihat u kaya n happy.

+ Automatik mereka akan tanya, cmne nak buat duit.
+ How people think > setelah nampak result.

+ Apa jer u cakap, mereka akan follow.
+ Selagi xda result, apa pun u buat xda org akan follow.

.

+ Last time kita tulis, impian yang besar tanpa kapasiti.
+ Ujian akan turun bertalu-talu > sampai u ready.

+ Ubah family, jiran, masyarakat dll, ni impian yang besar.
+ Effect u akan busy melayan ujian sampai lupa nak buat duit.

+ Bila u tak buat duit > People xnak follow.
+ Bila people xnk follow > U tak boleh ubah people.

.

Kenapa kena ubah diri sendiri?

+ Bila u buat duit > people akan follow.
+ Bila people follow > People akan berubah.

.

Ubah diri sendiri ada banyak part,

~ Mindset
~ Character
~ Habit

Benda ni akan berubah automatik bila u buat duit.

Tak perlu susah payah nak adjust itu ini, sampai lupa
fokus utama = Buat duit .. Sains just for fun. ^_^

.

Macam mana nak buat duit?

1. Buat target yang simple permulaan.

+ RM100 – RM300 / week cukup.
+ Ramai orang gagal dalam bisnes > Sbb target terlalu besar.

+ Harga produk RM100 > profit RM50.
+ Untuk dapat RM100 – RM300 = U kena jual 2 – 6 unit sahaja.

2. Macam mana nak dapat jualan?

+ Kita ada FB, IG, Blog, Whatsapp, dll ..
+ Selepas 5 tahun 97% masih gagal buat duit.

+ Kenapa masih gagal?
+ Sbb dia tak tahu kenapa dia masih gagal. 😊

+ Dia kena tahu, baru dia boleh hilangkan gagal tu.
+ Masih gagal = TEMPIAS dari masalah utama.

+ Apa dia masalah utama?
+ Masa utama = Masuk facebook tak baca 10 buku. 😊

+ Dia xda knowledge, so dia main hentam sesuka hati.
+ Kemudian dia rasa ada banyak knowledge.

+ Bila kita tanya berapa banyak facebook knowledge?
+ Dia keluarkan 1-2 ebook tentang facebook. 😊

+ Dengan 1-2 ebook ni dia nak buat RM8 juta sebulan.
+ Pemikiran tak realistik > Tu sebab akan terus gagal.

3. Nak pilih yang mana?

+ FB, IG, Blog, Whatsapp?
+ Pilihan ni bukan persoalan utama.

Persoalan utama ialah attitude.

+ FB ada yang kaya, ada yang gagal.
+ IG ada yang kaya, ada yang gagal.
+ Whatsapp ada yang gagal, ada yang kaya.
+ Blog, ada yang kaya dan ada yang gagal.

Untuk keluar dari dimensi kegagalan ni sangat simple.

+ U just perlukan 10 buku / ebuku tentang selling system.
+ Bila u ada selling knowledge > Apa jer u masuk akan jadi duit.

4. Baca 300x

+ Setelah u beli 10 buku/ebuku tentang selling.
+ 8-9 buku adalah mengarut sama sekali.

+ Ini aturan alam, memang tak boleh lari. 😊
+ So, jangan pelik kenapa banyak buku u beli x best.

+ Akan ada 1 buku/ebuku yang betul-betul serasi.
+ 1 buku/ebuku tu u baca catit, baca catit 300x.

+ Mistake ramai orang ialah tak catit nota.
+ Dia bajet 1x baca, sudah tahu semua knowledge tu.

+ Tu sebab 80% orang ni masih gagal.
+ U jangan jadi macam ni, so u kena catit nota.

+ U kena baca 300x > Mean u kena catit 300x.
+ Yup walaupun benda yang sama.

+ Tujuan = Untuk ubah aliran data dalam minda u.
+ Hidup 35 tahun, tiba2 nak jadi kaya, mmg tak la.

+ Be realistik, aliran data tu kena tukar dahulu.
+ 300x lebih dari cukup untuk dia tukar.

.

+ Then u akan mula buat RM100-RM300 / week.
+ Benda ni nampak senang jer kan, baca > catit > duit.

+ Disebabkan teknik 300x ni terlalu senang.
+ Minda manusia akan menolak > Sebab terlalu senang.

+ Atau, dia tunggu ada orang lain buat duit.
+ Baru dia akan apply, tapi sayang xda org yang buat.

.

Recap ..

~ Jangan ubah family > ubah diri sendiri dahulu.

~ Bila u sudah buat RM100-RM300 / week > automatik mereka follow.

~ Impian u tercapai (buat duit + ubah family) … 😊

~ Syarat beli 10 buku > 1 buku baca 300x ..

Ok settle … ^_^

2 thoughts on “Cara ubah diri dan family…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.