Imagination Creates Reality

“By choosing your thoughts, and by selecting which emotional currents you will release and which you will reinforce, you determi

#7WhyESM / SLM Structure (Reloaded)

How to get rich?

2. Posture, Dressing, Language.

.

Sambung cerita dressing.

Last time kita da cerita, kena biasakan diri dengan dressing yang mahal-mahal.

~ Klik sini untuk cerita dressing @ Fb.

.

Jadi peminat i da apply, dia kata mcm ni. ^_^

“Eh tp btol la bila pakai barangan berjnama ni feel dia lain klo jalan kt public ^_^ .. lain sgt…mindgames yg terjadi pd smua org”…

~ Cikpuan Farah

.

1. Intention / Niat

  • Setiap perbuatan mesti ada tujuan / niat / intention.
  • Kerana end result dari permulaan = kembali kepada tujuan.

Jadi tujuan kita pakai dressing yang mahal.

  • Untuk membina state of mind.
  • Untuk membina state of feel.
  • Bila peminat i ^_^ da merasai mcm tu, congratulation.
  • U kena celebrate > Then tulis dalam diary…

2. Be – Do – Have

  • Student IMKK mereka tahu fasal benda ni.
  • Kalau u nak success dalam hidup, u perlu “be” dahulu.
  • Kemudian baru do / action ..
  • Selepas itu u akan dapat / have …

3. Sains tenaga

  • Dalam sains tenaga, kita just mulakan yang sedikit.
  • Kemudian kembangkan sesuatu perkara tersebut.
  • Dalam sains tenaga bila sudah rasa, mean u “akan” sampai.
  • Why?
  • Sebab minda sudah nampak dan rasa end result.
  • U sudah faham sebab sudah merasai “feel” tu, then u akan sampai.

4. Blurr

  • Ramai orang nak berjaya > then buat bisnes bertahun-tahun.
  • Kenapa kejayaan itu tidak pernah muncul?
  • Ini sebab minda itu tidak clear nak pergi ke mana.
  • Jadi, minda akan berpusing-pusing bertahun-tahun.

5. Dunia minda tak sama dengan dunia logik

  • Bila u kata “saya nak pakai red audi”…
  • Minda akan kata, “Ok, u nak pakai red audi” ..
  • End result = Red audi tak muncul ..
  • Yang muncul hanya “imaginasi saya nak”…
  • Bila u kata “saya nak RM10k”…
  • Minda akan kata, “Ok, u nak RM10k” ..
  • End result = RM10k tak muncul ..
  • Yang muncul hanya “imaginasi saya nak”…
  • Bila u kata “saya nak berjaya”…
  • Minda akan kata, “Ok, u nak berjaya” ..
  • End result = berjaya tak muncul ..
  • Yang muncul hanya “imaginasi saya nak”…
  • So, u buat bisnes bertahun-tahun.
  • Jangan pelik, kenapa kejayaan tu tak muncul.
  • Sebenarnya kejayaan tu sudah muncul.
  • Kejayaan tu nama dia “Saya nak itu, saya nak ini”…
  • Ini masalah kalau tak kaji bahasa minda.
  • Walau tak tahu, atau salah beri arahan, dia xkan jadi.

6. Minda telah sampai. ^_^

  • Peminat i kata “Feel dia lain”.
  • U sudah pernah rasa feel tu.
  • Next u beri arahan dekat minda.
  • “Beri saya idea macam mana dapatkan feel itu forever”…
  • Masa u beri arahan dekat minda ..
  • U perlu recall memory feel tu, maksudnya saya nak feel mcm ni (dress mahal).
  • The best, u tulis tajuk, tampal kertas dekat dinding.
  • Then, minda akan supply idea macam mana nak dapat.
  • Dalam kes ni u minta “idea untuk kekal feel success forever”..
  • Minda akan supply idea, untuk u dapat apa yang u minta tu.

+ Bila minda ‘telah’ sampai.
+ U ‘akan’ sampai dekat permintaan tu.

Faham ke? ^_^

7. Contoh lain

  • U beri arahan kepada minda macam ni.
  • Beri saya idea how to get 15 jualan konsisten / week.
  • Then minda akan supply idea …

8. Mind game

  • U sudah pernah rasa.
  • Tapi selepas itu, back to normal right?

Kerja u ialah, fikir cara macam mana untuk rasa mcm tu forever.

Cara dia ialah …

  1. Beri arahan kepada minda, (macam mana untuk dapat rasa tu forever).
  2. Do / alignkan dengan perbuatan….

~ Kembangkan aset blog berterusan.
~ Kembangkan aset database berterusan.
~ Kembangkan aset knowledge berterusan.

  • Bila masa berlalu blog, database, n knowledge berkembang.
  • U akan dapat rasa macam tu …

U fikir macam ni ..

  • Saya buat blog, 1/1 artikel siap > end result > dapat feel tu.
  • Saya kembangkan database > end result > dapat feel tu.
  • Saya baca buku, catit, split test, end result > dapat feel tu.

9. Apa beza dengan orang yang tak pernah feel success mcm tu.

  • Buat blog > xda feel > minda tak tahu nak ke mana.
  • Bina database > xda feel > minda tak tahu nak ke mana.
  • Upgrades knowledge > xda feel > minda tak tahu nak ke mana.
  • Bila minda tak nampak end result / tak pernah feel.
  • U xkan sampai ke mana-mana .. sbb tujuan tak jelas ..

10. Journey setelah rasa

  • Apa akan berlaku ialah, dekat journey lagi u sudah rasa.
  • Yang u akan sampai ke tujuan tu …
  • U just kembangkan asset2, u akan mula rasa.
  • Rasa itu makin kuat, makin kuat, makin kuat.
  • Sikit-sikit u sudah masuk dekat dimensi tu.
  • Then u akan sampai dekat feel tu ..

11. Where is the money

  • Mesti ada yang tanya … ^_^
  • Tak nampak pun duit masuk macam mana?

Dekat sini la dia punya magic …

~ U akan rasa kerja2 bisnes berjalan lancar.
~ U akan rasa semua benda smooth.
~ U akan rasa duit senang masuk.
~ U akan rasa duit semakin berkembang easily.
~ U akan rasa senang je nak dapat duit.
~ U akan rasa senang je client nak bank in.

12. Sebelum ni apa yang kita cadangkan?

~ Makan dekat restaurant mahal
~ Tidur dekat hotel 5 star
~ Pakai pakaian yang mahal
~ Sewa red audi 6 month
~ Beri sedekah banyak sikit …

  • Ini semua cara untuk u membina rasa.
  • Benda yang sama … maknanya u nak life yang macam ni.

Then u akan sampai …

13. Case sturdy

Case sturdy – 01

  • Anak satu orang pensyarah.
  • Dia selalu imgine end result > Gembira dapat sijil doktor.
  • Maksudnya sudah berjaya dalam pelajaran ..
  • Dapat title Dr. tu …
  • Dia cerita dalam TV
  • Sepanjang bertahun-tahun belajar, dia rasa semua smooth jer ..

Case sturdy – 02

  • Kisah general jepun dan maharaja
  • Maharaja nak tawan satu negeri, panggil 4 general ..

Apa yang kamu nak lakukan?

~ Ganeral 1 – Saya ikut jalan darat
~ Ganeral 2 – Saya serang dari udara
~ Ganeral 3 – Saya akan pakai senjata yang canggih
~ Ganeral 4 – Diam … sambil makan apple .. ^_^

  • 1x … 2x … 3x … maharaja tanya sampai marah …
  • Then dia kata, hukum ini orang ..
  • Pengawal baru nak datang, dia suruh tunggu ..
  • Dia kata, wait.. wait.. wait…

~ “Saya membayangkan telah berjaya sambil makan apple bawah pokok”

  • Then .. beberapa tahun … dia berjaya tawan..
  • Semua benda berjalan lancar …

*Dia makan apple secara real, sambil align dengan imaginasi success, selepas semua urusan untuk menawan telah selesai, dia tidak imaginasi buat kerja, dia imaginasi feel yang dia rasa setelah berjaya.

Case sturdy – 03

  • Sekitar 2014/15 i as artist ^_^ tulis ESM.
  • Masa tu i imagine .. client ESM sangat puas hati …

~ Yang hidup kurang menjadi > hidup menjadi ..
~ Yang bisnes kurang menjadi > bisnes mula nampak cahaya ..
~ Yang bisnes sudah menjadi > bisnes tu menjadi berkembang …

  • I juga ada imagine benda2 lain tentang ebook ni ..
  • Slowly apa yang i imagine tu mula menjadi … ^_^
  • Masa tu i just imagine > I nak jual 70 ribu unit …
  • Masa tu i x nampak jalan lagi … ^_^
  • Imagine tu besar … so idea datang lambat sikit …
  • Akhir 2016 .. and awal 2017 … idea tu mula clear …

14. Point dari end result

  • Kalau u nak something, make sure imaginasi tu u boleh rasa.
  • Then u akan capai apa yang u imagine tu.
  • I as artist ^_^ player minda tahap advance.
  • So i boleh imagine besar-besar. ^_^
  • I tak cadangkan peminat2 imagine terlalu besar.
  • Sebab kalau u xda kapasiti, ujian demi ujian akan datang.
  • Ujian itu bertujuan > Mempersiapkan diri u.
  • Siapa dekat sini yang bertahun-tahun kena ujian?
  • Antara sebab ialah … u nak something yang terlalu besar.
  • U telah menarik tanpa u sedar, semua ujian tu …

~ Saya nak bina pusat tahfiz ..
~ Saya nak hantar parent pergi umrah/haji ..
~ Saya nak bantu umat islam ..

  • Impian ini adalah terlalu besar ..
  • Lebih2 lagi u belum ada kapasiti ..
  • So, ujian demi ujian akan terus datang ..
  • Sehingga consciousness u matang > Then u akan capai impian tu ..

We dont know how many years hidup u akan dapat ujian tu.

  • The best cara untuk slowkan ujian hidup …
  • Tukar fokus u kepada bina kapasiti kecil dahulu …

Jadi macam ni ..

1. Kembangkan aset blog berterusan.

  • 150 > 350 > 700

2. Kembangkan aset database berterusan.

  • 50 > 300 > 500 > 1,500

3. Kembangkan aset knowledge berterusan.

  • 10 buku / ebook

.

Bila u fokus dekat sini u akan dapati …

Ujian hidup u akan mula berkurangan …

Then life u akan mula jadi best … ^_^

.

  • U boleh dapat profit rm300 – rm500 / week
  • Dengan kapasiti dekat atas
  • Then u kembangkan berterusan ..
  • Profit u / week akan terus menerus berkembang …
  • Upgrades by upgrades by upgrades …
  • Lama-lama u akan capai imaginasi besar yang baik tu …

.

15. Profit dari bisnes

  • Blog > min 150 artikel
  • Database > min 500- 1,500
  • Selling knowledge > min 10 buku …

Bila u buat benda ni > Just target profit rm300 – rm500 / week

Dengan duit tu … beli baju baru setiap bulan ..

Maknanya setiap bulan u akan rasa feel macam tu .. ^_^

Bila masa berlalu … month by month …

Baju u sudah banyak … hari2 u pakai baju mahal ..

Then arahan yang u beri dekat minda tadi tercapai ..

Untuk rasa forever right?

So, u dapatla rasa macam tu forever .. ^_^

.
.
.

Ini topik lain .. ^_^

Peminat i tanya macam mana dengan owner iPhone n Facebook?

  • ~ “Mereka pakai baju biasa > Warna yang sama”…

Answer

  • Mereka sudah ada asset …
  • Mereka sudah ada profile …
  • Mereka sudah ada duit …

So, apa mereka nak pakai pun tak kisah. ^_^

Tapi mereka start dari sebelum kaya right?

Topik “dressing” dengan “dua orang kaya” ni berbeza …

Topik dressing

  • Ini topik sains
  • Kita apply ada tujuan tertentu

Dua orang kaya

  • Mereka fokus dekat asset produk
  • So mereka dapat banyak duit

.

Last time kita tulis …

  • Untuk jadi kaya-raya kena bina paip wang / asset …
  • Then u akan dapat banyak duit > jadi kaya-raya …

Dressing = Topik sains … Untuk mempercepatkan proses …

.

Tak apply pun xpa … ^_^

  • Sebab i juga jenis orang yang macam tu …
  • Setiap hari i pakai baju putih + jeans …
  • Mostly baju i just tshirt putih …
  • I sudah ada profile … kebiasaan kawan i yg bawa client ..
  • I mmg tak cari client ..

Ini yang bagus bila u ada profile, u tak perlu cari duit, duit akan datang sendiri.

Sebab tu dekat facebook, i pesan dekat semua peminat,

~ Bina blog / profile / branding > Kembangkan ..
~ Bina blog / profile / branding > Kembangkan ..
~ Bina blog / profile / branding > Kembangkan ..

Bila masa berlalu, branding u berkembang, duit akan datang cari u.

Sama macam dekat facebook …

  • Mana ada i bersusah payah cari client  …
  • Jauh sekali nak jual ebook2 i …
  • I just share #7WhyESM > Masa berlalu profile/branding terbina….
  • Then satu persatu peminat i beli ESM.. ^_^

The system is ..

  • Kalau u nak pakai baju yang sama pun tak kisah.
  • U boleh berjaya asal tapak / asset2 u kukuh.
  • Dressing just untuk mempercepatkan proses > base on sains. ^_^

.

Nota tambahan ..

~ This is not the law of attraction …  This is sains minda … ^_^
~ Sumber knowledge dressing > Dr. Schwartz (Atur persekitaran anda menjadi kelas 1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.