Bisnes: Jual Kereta

Ini ada satu FAQ bersama Tuan Affis.

Peminat baru. ^_^

Peminat

  • Saya nak tanya boleh.
  • Saya penjual kereta adakah kena ada medium yang sama blog – artikel.
  • Sekarang saya ada web.

En. Artist

  • Ok … Soalannya apa ?

Peminat

  • Macam mana saya nak tarik customer beli dengan saya…
  • Selain fbads …

En. Artist

  • Ada kumpul database bakal pelanggan? email / no tel ..

Peminat

  • Ada lebih kurang 1k database
  • No telefon emel kurang dari tu

En. Artist

  • Ok, macam mana tuan jual dekat 1,000 database tu sebelum ni?

Peminat

  • Ada tpi ad yg dokumen tak kuat reject..dan byk yg diam

En. Artist

  • Tu biasa … berapa banyak pernah jual dari 1,000 database tu

Peminat

  • 20 Biji

En. Artist

  • 20 Biji berapa lama ?

Peminat

  • 6 Bulan
  • Baru2 ni just dapat kumpul database tp takde keluar kereta lagi

En. Artist

  • Cemerlang juga tu ..
  • Katakan nama client tu En. Ali
  • Apa kelebihan bila En. Ali pakai servis tuan?

Peminat

  • Ready stok
  • Servis lepas jualan
  • Dan.kami.pastikan encik ali dapat tahu status kelulusan encik ali secepat mungkin…

En. Artist

  • Boleh cukupkan 7 benefit …

Peminat

  • Ooh.. kena cukupkan 7 ya..

En. Artist

  • Take your time, fikir dahulu …
  • Kereta jenama apa ni?

Peminat

  • Saya pelbagai jenama
  • Proton,mitsubishi,hyundai,chevrolet

En. Artist

  • Ok, fikir lagi 4 sebab

Peminat

  • Servis mobile
  • Panel bank yang banyak

En. Artist

  • Lagi 2 ..

Peminat

  • Trade in harga tertinggi
  • Showroom disediakan

En. Artist

  • Ok,
  • 1,000 tu
  • Spesifikkan berapa jumlah sebenar database no tel?
  • Berapa jumlah sebenar database email?

Peminat

  • Jumlah database no phone => 800
  • Jumlah emel => 200

En. Artist

  • Ok, daripada 800 + 200 tu, berapa orang yang tahu 7 manfaat bila ambil servis tuan?

Peminat

  • Saya pun tak pasti semua tahu ke tak.. hehehe..
  • Jadi saya kena share 7 manfaat pada 1k database saya la ya

En. Artist

  • Yup.. just cerita berulang2 kali 7 point
  • Dengan kreativiti, gambar, testimoni, story, pengalaman secara berterusan.
  • Ini apa yang saya buat untuk #7WhyESM ..
  • Tuan masih baru rasanya, sudah nampak sikit2 …
  • 3-4 bulan lagi sure tuan akan nampak n faham point saya lebih jelas ..
  • Cara yang simple n berkesan…

Peminat

  • Alhamdulillah
  • Tuan memang terbaik tak sangka saya dapat jumpa dengan profile tuan…
  • Saya buat dulu ya …

Ok, settle .. Case closed. ^_^

Add note (FB) … ..

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.