Cara menulis 101 impian

101-impan

Kredit: ESM

Soalan:

Salam en.artist. Boleh Kongsi tak cara nak tulis 101 matlamat. Pernah tulis, tapi xsampai 101. Mungkin kene bagi kepada beberapa kategori untuk bagi 101 matlamat tu seimbang. Mcm mana nk buat. ??

En. Artist:

[Refer picture]

Soalan:

Mcm teknik yg tuan pernah ajar…reverse.

En. Artist:

101 Impian = Habit

Orang kaya jadi kaya sbb dia fokus 1 benda.

Impian ada:-

  • Short term
  • Middle
  • Long term

Yang short tu settlekan dahulu.

Kunci kepada 101 impian = duit / cash flow.

  • Ada database = Ada cash flow = Dapat all 101 impian.

Yang lain2 tulis sahaja, ada masa spesifik-kan lagi.

Btw, yg no. 1 tu ramai tak lepas. ^_^

  • Impian bukan masalah impian.
  • Masalah dia = cash flow / duit.
  • Hampir semua 90% impian bergantung kepada duit.

Settle duit = Settle impian.

Soalan:

Maknanya kene fokus pada short term dulu? Contoh rm3000 / month . Mcm nak faham dh…bila dah capai target income, impian kita boleh capai. Lepas rm3000, rm5000, lama² semua impian kita tercapai .

En. Artist:

Yup its pattern. Bila dapat yang small impian, kembangkan structure, masa berlalu, semua impian boleh capai.

Peminat:

T.kasih en.Artist.

En. Artist:

 Case closed…. ^_^

One thought on “Cara menulis 101 impian

  1. Add 9/11/2016 …

    #ESM

    1. Time baca > Bulu roma berdiri

    Siapkan 101 impian …

    + 30 short term
    + 30 middle term
    + 30 long term

    Masa baca ESM, letak impian short term dekat tepi.

    Time bulu roma berdiri, pandang kertas tu, submit doa. ^_^

    2. Cara tulis impian = Tulis lebih spesifik

    Contoh Blog …

    Daripada cerita blog, macam-macam cerita yang i as artist ^_^ cerita.

    + Transcendent
    + Cara menulis higher energy
    + Profile > In future jadi branding
    + In future kita akan inject “Profile 13” dekat blog wordpress u.
    + U akan design blog tu kepada Blog Yang Menarik Wang.
    + Daripada blog, ada testimony, case sturdy, history, feedback.
    + Blog juga as support vibration dalam bahasa sains.
    + Blog juga The receiver akan nampak u as PROBLEM SOLVER.
    + Blog u bila berkembang u akan jadi Professional seller …
    + Blog ada SEO, boleh collect database, Hartanah Maya dll ..

    3. Doa Spesifik

    Bila 1 tajuk, kita inject macam-macam, dia akan jadi semakin jelas, makin jelas, dan semakin jelas.

    + Doa / impian dari hati yang lalai tidak diterima.
    + Doa yang fokus, ada emosi, ada rasa dalamnya = Miracle ^_^

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.